KOMBUCHA LAWENDOWA BEZGLUTENOWA BIO 500 ml - ZAKWASOWNIA
Kombucha lawendowa bezglutenowa Bio
Napar herbaciany poddany fermentacji. Produkt niepasteryzowany.
Kombucha, co to takiego?
Jest to dawny, domowy środek wspomagający zdrowie. Można powiedzieć, że kombucha to zupełnie naturalny napój probiotyczny, który powstał na bazie fermentowanej herbaty z tak zwanym "japońskim grzybem herbacianym".
Kombuchę poleca się w codziennej diecie jako napój dostarczający kwasów organicznych podobnie jak dobry, naturalny ocet jabłkowy.
Smak kombuchy jest delikatnie kwaskowy, lekko musujący. Najlepiej smakuje dobrze schłodzona.
Mówi się, że kwasy organiczne, których źródłem jest kombucha są bardzo pomocne w procesie oczyszczania i wydalania z organizmu szkodliwych, nierozpuszczalnych w wodzie substancji.
Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 105 kJ/ 25 kcal, Tłuszcz: < 0,1 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: < 0,1 g, Węglowodany: 5,8 g, w tym cukry: 5,8 g, Białko: < 0,3 g, Sól: 0,0062 g
Sposób przechowywania: Przechowywać w lodówce w temp. 2-10 stopni C.
Gramatura: 500 ml
woda, zielona herbata*, cukier trzcinowy*, syrop z lawendy* (5%), napar z lawendy* (5%) (* certyfikowany składnik ekologiczny)

Wizytówka Natury
Rzeszów
Strona stworzona z miłości do natury! Łączymy pasjonatów naturalnych produktów z Podkarpacia i miłośników zdrowej żywności! Dołącz do nas!