MAKARON (Z CIECIERZYCY) RURKA PENNE BEZGLUTENOWY BIO 250 g - FABIJAŃSCY
Makaron (z cieciorki) rurka penne bezglutenowa Bio, odpowiednia dla wegan i wegetarian.
Skład: mąka z ciecierzycy*, woda źródlana (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Sposób przygotowania: Zagotuj dużą ilość wody, na całe opakowanie 4-5 litrów. Wody ma być tyle, by makaron podczas gotowania swobodnie pływał. Osól wodę tak jak lubisz, jeśli chcesz dodaj łyżkę oleju roślinnego. Do gotującej się wody powoli wrzucaj makaron, tak by nie zatrzymać procesu gotowania. Po wsypaniu całej porcji, zamieszaj i gotuj do miękkości 14-16 min, al. dente 9 min (nie przekraczaj maksymalnego czasu gotowania). W trakcie gotowania nie mieszaj makaronu. Odcedź i przelej wodą.
Wartości odżywcze w 100g: Wartość energetyczna: 1297 kJ / 310 kcal; Tłuszcz: 5,9 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g; Węglowodany: 44 g, w tym cukry: 2,3 g; Błonnik: 16 g; Białko: 19 g; Sól: 0,09 g
Kraj Producenta: Polska
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Gramatura: 250 g

Wizytówka Natury
Rzeszów
Strona stworzona z miłości do natury! Łączymy pasjonatów naturalnych produktów z Podkarpacia i miłośników zdrowej żywności! Dołącz do nas!