BUDYŃ RYŻOWY O SMAKU BANANOWYM Z DYNIĄ (BEZGLUTENOWY) BIO 40 g - AMYLON


Budyń ryżowy o smaku bananowym z dynią (BEZGLUTENOWY) BIO 40 g - AMYLON
Produkt nie zawiera glutenu. Bez dodatku cukru (zawiera tylko naturalnie występujące cukry).
Skład: Skrobia ryżowa* (95,6%), suszona dynia* (3,6%), aromat naturalny (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Sposób przygotowania: Z ½ l zimnego mleka (1,5% tłuszczu) odlać 350 ml do garnka, dodać 1 łyżkę cukru lub innego słodzidła (20 g) i zagotować. Do reszty mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony z mlekiem budyń. Mieszać do zgęstnienia.
Budyń można przygotować również na dowolnym napoju roślinnym zastępującym mleko np. sojowym, jaglanym, owsianym. Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego spożycia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g: Wartość energetyczna: 338 kJ / 80 kcal; Tłuszcz: 1,3 g: w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g; Węglowodany: 14 g; w tym cukry: 8,0 g; Białko: 3,0 g; Sól: 0,09 g
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem.
Gramatura: 40g
Kraj producenta: Czechy
Skrobia ryżowa* (95,6%), suszona dynia* (3,6%), aromat naturalny (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Wizytówka Natury
Rzeszów
Strona stworzona z miłości do natury! Łączymy pasjonatów naturalnych produktów z Podkarpacia i miłośników zdrowej żywności! Dołącz do nas!