Budyń truskawkowy bezglutenowy BIO 40 g - AMYLON


BUDYŃ TRUSKAWKOWY (BEZGLUTENOWY) BIO, odpowiedni dla wegan i wegetarian.
Produkt nie zawiera szkodliwych substancji. To deser dla osób w każdym wieku, o każdej porze dnia, szczególnie lubiany przez najmłodszych amatorów słodyczy :)
Sposób przygotowania: Z ½ l zimnego mleka (1,5% tłuszczu) odlać ½ szklanki. Do pozostałego mleka dodać 2 łyżki cukru (40 g) i pozostawić do zagotowania. Do ½ szklanki mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony z mlekiem budyń, mieszając do zgęstnienia. Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego zużycia.
Budyń można przygotować także przy użyciu różnych typów mleka (np. owczego, koziego) oraz napojów (np. sojowego, ryżowego).
Skład: skrobia kukurydziana*, suszone truskawki* (6%), barwnik: sproszkowany burak czerwony*, naturalny aromat truskawkowy
Wartość odżywcza w 100g produktu przed przygotowaniem: Wartość energetyczna: 1486 kJ / 350 kcal Tłuszcz <0,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone <0,1 g Węglowodany 86 g w tym cukry 4,2 g Białko <0,5 g Sól 0,02 g
Kraj Producenta: Czechy
Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed słońcem.
Gramatura: 40g
Budyń to wspaniały deser. Możemy go wykorzystać także jako składnik do ciast i kremów.
skrobia kukurydziana*, suszone truskawki* (6%), barwnik: sproszkowany burak czerwony*, naturalny aromat truskawkowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Wizytówka Natury
Rzeszów
Strona stworzona z miłości do natury! Łączymy pasjonatów naturalnych produktów z Podkarpacia i miłośników zdrowej żywności! Dołącz do nas!