KAKAO SPROSZKOWANE O OBNIŻONEJ ZAWARTOŚCI TŁUSZCZU BIO 200 g - BIO AFRYKA
Kakao sproszkowane o obniżonej zawartości tłuszczu BIO 200 g. Odpowiednia dla wegan i wegetarian. Produkt nie zawiera glutenu.
Ekologiczne sproszkowane kakao otrzymane z najwyższej jakości ziaren kakaowca. Charakteryzuje się wytrawnym kakaowym smakiem. Polecamy jako składnik deserów, wypieków oraz innych przekąsek.
Kakao o obniżonej zawartości tłuszczu to zdecydowanie lepszy wybór, niż gotowe, słodzone napoje z dodatkiem emulgatorów i aromatów. Dodatkowo posiada szereg właściwości zdrowotnych:
- przeciwkaszlowe;
- przeciwdepresyjne;
- przeciwstarzeniowe;
- uzupełnia niedobór magnezu;
- obniza cholesterol i cisnienie;
- wspomaga odchudzanie;
- łagodzi PMS.
Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna - 1475 kJ / 354 kcal; tłuszcz - 11 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 6,8 g; węglowodany - 19,5 g, w tym cukry - 2,4 g; błonnik - 32,5 g; białko - 28 g; sól - 0,1 g
Skład: kakao sproszkowane o obniżonej zawartości tłuszczu* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj producenta: Polska
Kraj pochodzenia składników: Ghana
Gramatura ( netto ): 200 g
kakao sproszkowane o obniżonej zawartości tłuszczu* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Wizytówka Natury
Rzeszów
Strona stworzona z miłości do natury! Łączymy pasjonatów naturalnych produktów z Podkarpacia i miłośników zdrowej żywności! Dołącz do nas!