Chlebek bananowy z nasionami chia 400g BIO


Chlebek bananowy z nasionami chia . Odpowiedni dla wegan i wegetarian
skład: mąka ryżowa pełnoziarnista*, mąka gryczana*, skrobia kukurydziana*, cukier kokosowy*, mąka ryżowa*, skrobia z tapioki*, len mielony*, cynamon*, nasiona szałwi hiszpańskiej* (Salvia hispanica L.) (1%), środek spulchniający: węglan sodu, proszek do pieczenia bezglutenowy* (skrobia kukurydziana*, substancje spulchniające (winian potasu, węglan sodu)), sól himalajska (*certyfikowany składnik ekologiczny). O
wratość odżywcza produktu w 100 g: Wartość energetyczna 1127 kJ/ 269 kcal , Tłuszcz: 12,0 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,6 g; Węglowodany: 35,0 g; w tym cukry: 12,0 g;, Błonnik: 1,0 g; , Białko: 5,2 g; , Sól: 0,77 g.
BEZ GLUTENU (w składnikach)
Kraj Producenta: Polska
Sposób przygotowania: Piekarnik nagrzej do temperatury 180% stopni bez termoobiegu. Podłużną formę do pieczenia (np. 25 cm x 12 cm) wyłóż papierem do pieczenia lub nasmaruj tłuszczem i oprósz mąką. Do dużej miski włóż 3 dojrzałe banany, 200 ml jogurtu, 3 jajka oraz 13 łyżek oleju i dokładnie zmiksuj. Wsyp zawartość opakowania i dokładnie wymieszaj. Gotową masę przelej do formy. Wstaw do piekarnika na środkowy poziom i piecz przez ok. 50-55 minut.
Warunki przechowywania : Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Gramatura : 400 g
mąka ryżowa pełnoziarnista*, mąka gryczana*, skrobia kukurydziana*, cukier kokosowy*, mąka ryżowa*, skrobia z tapioki*, len mielony*, cynamon*, nasiona szałwi hiszpańskiej* (Salvia hispanica L.) (1%), środek spulchniający: węglan sodu, proszek do pieczenia bezglutenowy* (skrobia kukurydziana*, substancje spulchniające (winian potasu, węglan sodu)), sól himalajska (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Wizytówka Natury
Rzeszów
Strona stworzona z miłości do natury! Łączymy pasjonatów naturalnych produktów z Podkarpacia i miłośników zdrowej żywności! Dołącz do nas!