PIĘĆ PRZEMIAN Mieszanka do wypieku bułek jasnych bezglutenowych 400g
Mieszanka do wypieku bułek jasnych bezglutenowych
Bezglutenowa mieszanka do wypieku jasnych bułek.
Skład: mąka owsiana bezglutenowa, mąka ryżowa, płatki owsiane bezglutenowe, maranta trzcinowa, łuska babki jajowatej, inulina, sól, drożdże.
Produkt bezglutenowy. Produkt może zawierać alergeny: orzechy.
Sposób przygotowania:
- Zawartość torebki wsyp do miski.
- Dokładnie mieszając, dolej 500 ml przegotowanej, ciepłej (max.40°C) wody.
- Ciasto przykryj szmatką i wstaw do ciepłego piekarnika (30-40°C) na ok. 50 min. do wyrośniecia.
- Po tym czasie formuj bułeczki, wyrabiając ciast w dłoniach.
- Bułki układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub posypanej mąką bezglutenową.
- Wsadź do piekarnika.
- Nastaw 210°C i piecz przez 45 min.
- Po upieczeniu uchyl dzwiczki i pozól bułkom przestygnąć.
Wartość odżywcza w 100 g produktu: wartość energetyczna: 1444 kJ/345 kcal, Tłuszcz: 3,4 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g, Węglowodany: 63 g, w tym cukry: 1,3 g, Białko: 7,9 g, Błonnik: 17,0 g, Sól: 2,3 g
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
Gramatura: 400 g
mąka owsiana bezglutenowa, mąka ryżowa, płatki owsiane bezglutenowe, maranta trzcinowa, łuska babki jajowatej, inulina, sól, drożdże.

Wizytówka Natury
Rzeszów
Strona stworzona z miłości do natury! Łączymy pasjonatów naturalnych produktów z Podkarpacia i miłośników zdrowej żywności! Dołącz do nas!