Cukier cytrynowy BIO 20 g - AMYLON


CUKIER CYTRYNOWY BIO 20 g, nie zawiera glutenu. Odpowiedni dla wegan i wegetarian.
Ten organiczny cukier cytrynowy służy do wzmocnienia smaku biszkoptów, kruchego ciasta i ciast drożdżowych. Może być stosowany do aromatyzowania kremów, lodów, deserów, napojów i sosów.
Skład: cukier trzcinowy*, mielona skórka cytrynowa* 2,5%, aromat cytrynowy BEZ GLUTENU (w składnikach)
Wartość odżywcza w 100 g: Warość energetyczna: 1673 kJ / 394 kcal; Tłuszcz: 0,10 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,10 g; Węglowodany: 98,20 g; w tym cukry: 96,20 g; Białko: 0,20 g; Sól: 0,10 g
Informacja alergiczna: może zawierać śladowe ilośći glutenu, mleka (łącznie z laktozą) oraz jaj
Pochodzenie: Czechy
Przechowywanie: Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu.
Gramatura: 125g
Rewelacyjnie sprawdza się przy wypieku ciast i ciasteczek.
cukier trzcinowy*, mielona skórka cytrynowa* 2,5%, aromat cytrynowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Wizytówka Natury
Rzeszów
Strona stworzona z miłości do natury! Łączymy pasjonatów naturalnych produktów z Podkarpacia i miłośników zdrowej żywności! Dołącz do nas!