KASZA MANNA BIO 500 g - BIO PLANET
KASZA MANNA BIO 500 g. Odpowiednia dla wegan i wegetarian.
Ekologiczna kasza manna (grysik) jest otrzymywana w trakcie przemiału oczyszczonych ziaren pszenicy zwyczajnej. Zawiera gluten, co jest jej zaletą w przygotowywaniu puddingów i legumin, czy popularnej, gęstej kaszki manny z owocami. Doskonale sprawdza się również jako dodatek do zup, ciast, wypieków i zapiekanek.
Spsób przygotowania: kaszki manny na mleku: zagotować 1/2 l mleka, do gotującego się mleka wsypać 3 łyżki stołowe kaszy. Gotować 10-15 min. od czasu do czasu mieszając.
Skład: kasza manna* (zawiera gluten) 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Wartość odżywcza 100g produktu: Wartość energetyczna 1536 kJ / 362 kcal; Tłuszcz 1,3 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g; Węglowodany 77 g; w tym cukry 0,1 g; Białko 8,7 g; Sól 0,03 g
Pochodzenie: Polska
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacja alergenna: Produkt może zawierać alergeny: orzeszki ziemne, orzechy, sezam, soję.
Gramatura: 500g
kasza manna* (zawiera gluten) 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Wizytówka Natury
Rzeszów
Strona stworzona z miłości do natury! Łączymy pasjonatów naturalnych produktów z Podkarpacia i miłośników zdrowej żywności! Dołącz do nas!