Racuchy z mąką kokosową Bio 210g- Zdrowo Namieszane
Racuchy z mąką kokosową Bio 210g- Zdrowo Namieszane.
Sposób przygotowania: Do miski wbij 3 jajka i wymieszaj z 200 ml mleka i łyżką oleju. Wsyp zawartość opakowania i dokładnie wymieszaj rózgą kuchenną. Odczekaj 5 minut - racuchy będą dzięki temu bardziej puszyste. Nagrzej patelnię, ale nie za mocno - racuchy z mąką kokosową nie lubią zbyt wysokiej temperatury. Ciasto nakładaj łyżką na suchą lub lekko natłuszczoną patelnię. Smaż ok. 2 minuty, aż pojawią się bąbelki i wtedy przerwóć na drugą stronę. Druga strona potrzebuje już tylko około minutę.
Skład: mąka kokosowa* (21%), mąka ryżowa pełnoziarnista*, skrobia z tapioki*, cukier kokosowy*, mąka gryczana*, len mielony*, proszek do pieczenia bezglutenowy* (skrobia kukurydziana*, substancje spulchniające (winian potasu, węglan sodu)) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Wartość odżywcza 100g produktu: Wartość energetyczna: 818 kJ/ 195 kcal, Tłuszcz: 6,6 g; w tym kwasy tluszczowe nasycone: 2,5 g; Węglowodany: 25,0 g; w tym cukry: 8,3 g; Błonnik: 2,9 g; Białko: 7,7 g; Sól: 0,32 g.
Kraj Producenta: Polska
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Gramatura: 210g
mąka kokosowa* (21%), mąka ryżowa pełnoziarnista*, skrobia z tapioki*, cukier kokosowy*, mąka gryczana*, len mielony*, proszek do pieczenia bezglutenowy* (skrobia kukurydziana*, substancje spulchniające (winian potasu, węglan sodu)) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Wizytówka Natury
Rzeszów
Strona stworzona z miłości do natury! Łączymy pasjonatów naturalnych produktów z Podkarpacia i miłośników zdrowej żywności! Dołącz do nas!