Szukaj produktów

Bezglutenowe musli i płatki zbożowe

lista
kafelki
Lub wybierz z dodanych list zakupowych:
Wybierz listę zakupową lub utwórz nową aby dodać produkt
Utwórz nazwę swojej listy aby dodać produkt
Produkt został dodany do listy zakupowej. Przejdź do listy Dodaj kolejny

 

Produkty, które lądują na naszych talerzach, wpływają na nasze zdrowie i samopoczucie, dlatego wybór odpowiednich składników i wyrobów spożywczych pochodzących ze sprawdzonych źródeł jest tak istotny zarówno w diecie dziecięcej, jak i osób dorosłych. Cierpisz na nietolerancję glutenu, jednak nie wyobrażasz sobie śniadania bez porcji płatków z ulubionymi dodatkami w postaci świeżych owoców lub bakalii? A może chcesz spróbować nowych smaków, równocześnie wzbogacając codzienne menu o łatwo przyswajalne składniki i witaminy? Bezglutenowe płatki zbożowe są idealnym rozwiązaniem dla osób, które muszą mieć dietę dostosowaną do ich stanu zdrowia, a równocześnie nie chcą rezygnować ze swoich nawyków żywieniowych. Bezglutenowe musli i naturalne płatki zbożowe cieszą się coraz większym uznaniem wśród zwolenników zdrowego żywienia i smakoszy pełnowartościowych, sycących śniadań.

Bezglutenowe płatki zbożowe - zdrowy początek dnia

Śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia, dlatego powinno dostarczyć nam sporą dawkę wartości odżywczych i witamin przekładających się na energię do działania. Aby zapewnić sobie siłę i odpowiedni poziom koncentracji na cały poranek, zaserwuj sobie na śniadanie bezglutenowe płatki zbożowe w towarzystwie ulubionych dodatków. Sezonowe owoce, domowe powidła, gorzka czekolada, mleko roślinne lub jogurt pomogą Ci stworzyć pyszną i zdrową kompozycję. Produkty tego typu bogate są w witaminę A, C i E oraz witaminy z grupy B, które usprawniają działanie układu nerwowego, korzystnie wpływając na poziom koncentracji. Naturalne płatki zbożowe to również źródło aminokwasów i pierwiastków takich jak żelazo, magnez i potas oraz węglowodany. 

Płatki bez glutenu - alternatywa dla klasycznych produktów zbożowych

W ofercie bezglutenowych płatków zbożowych znaleźć można między innymi klasyczne płatki kukurydziane dedykowane zarówno osobom nietolerującym glutenu, jak i wegetarianom i weganom, wszystkim dobrze znane płatki owsiane i jaglane bogate w białko, jak i gryczane, które dostarczają organizmowi istotnych dla zdrowia aminokwasów. Oferta zdrowych płatków została wzbogacona również o mniej powszechne produkty, takie jak np. bezglutenowe płatki zbożowe powstałe z kasztanów jadalnych, komosy ryżowej, czy amarantusa. Produkty tego typu dostarczają nie tylko wyjątkowych walorów smakowych, ale i sporą dawkę błonnika regulującego pracę układu pokarmowego. 

Płatki śniadaniowe w formie płatków bez glutenu stanowią nie tylko zdrową propozycję śniadaniową, ale i pełnowartościowy składnik koktajli, deserów, domowych wypieków w postaci zarówno ciast, jak i pieczywa. Naturalne płatki zbożowe są też świetną alternatywą dla klasycznej panierki do mięs oraz sycącą przekąską.