Szukaj produktów

Kiszonki ekologiczne

lista
kafelki
Lub wybierz z dodanych list zakupowych:
Wybierz listę zakupową lub utwórz nową aby dodać produkt
Utwórz nazwę swojej listy aby dodać produkt
Produkt został dodany do listy zakupowej. Przejdź do listy Dodaj kolejny

 

Kiszonki, czyli między innymi wszystkim dobrze znane ogórki i kapusta to produkty, które powinny nie tylko zachwycać smakiem, ale i wartościami odżywczymi, jakich dostarczają organizmowi. Idealnie sprawdzają się jako dodatek do sałatek, surówek, zup, czy dań głównych. Kupując tego typu produkty, warto wybrać kiszonki ekologiczne. Dzięki temu, poza wyrazistym smakiem zyskujesz gwarancję, że na Twoim talerzu pojawiają się przetwory w pełni naturalne, oparte na zdrowym składzie pozbawionym sztucznych polepszaczy smaków

Kiszonki ekologiczne - zdrowie i smak

Kiszonki bio to smak zamknięty w słoiku. W ofercie znaleźć można zarówno klasyczne przetwory w postaci ekologicznych kiszonych ogórków i ekologicznej kiszonej kapusty, jak i sok z kiszonych buraków, czy kiszony sok ekologiczny powstały z kiszonych brokułów, selerów, czy pietruszki. Zarówno klasyczne kiszonki bio, jak i te mniej popularne powinny stanowić stały element diety każdego, kto chce wzmocnić organizm, stosując racjonalną dietę. Najlepszej jakości warzywa pochodzące z ekologicznych upraw w połączeniu z naturalnymi dodatkami i sprawdzonymi, tradycyjnymi recepturami sprawiają, że kiszonki ekologiczne są chętnie wybierane przez smakoszy wyrazistych potraw. 

Kiszonki ekologiczne - niezbędnik zdrowej diety

Kiszonki ekologiczne to dodatek, po który najczęściej sięgamy zimą. Ekologiczne kiszone ogórki, kapustę, buraki, czy inne tego typu przetwory powinniśmy jednak uwzględniać w menu o każdej porze roku. Dlaczego? Kiszonki bio to źródło łatwo przyswajalnego błonnika, który reguluje pracę układu trawiennego, pomagającego trawić węglowodany, tłuszcze i białka. W procesie kiszenia kiszonki bio zyskują spore ilości witamin z grupy B i acetylocholinę - składniki, które korzystnie wpływają na układ nerwowy. Kiszony sok ekologiczny powinien stanowić częsty napój osób, które mają obniżoną odporność - kiszonki ekologiczne są naturalnymi probiotykami. Wszystko dzięki wysokiej zawartości witaminy C oraz kwasu mlekowego powstałego w procesie fermentacji - odpowiada on za oczyszczanie organizmu i wzmocnienie systemu odpornościowego. Wybierając bio kiszonki jako dodatek do potraw serwujemy sobie sporą dawkę witamin i mikroelementów przy równoczesnej niewielkiej ilości kalorii - łyżka ekologicznej kapusty kiszonej to zaledwie 12 kcal! Kiszonki ekologiczne są zatem świetnym rozwiązaniem dla osób dbających o linię.

 

Jeśli dbasz o walory smakowe, jak i zdrowotne jedzenia, które gości na Twoim stole, a równocześnie uwielbiasz wyraziste dodatki, które nadają potrawom głębi, kiszonki ekologiczne powinny znaleźć się w Twojej kuchni!