Ilość przepisów: 8
Pizza wysokoproteinowa
czas przygotowania:
0 h 45 min.
ilość porcji:
1 os.
skala trudności:
łatwe
Składniki
- jajko - 1 sztuka
- 100%WPC80 instant, naturaly - 30g
- mąka bezglutenowa (może być również zwykła, ale warto w tym przypadku podstawić na pełnoziarnistą) - 20g
- oliwa - 1 łyżka
- passata pomidorowa - 4 łyżki
- mieszanka przypraw - bazylia, oregano, majeranek i inne ulubione - 1 łyżeczka
- szynka - 50g
- moza light - 40g
- oliwki, kukurydza, pieczarki lub inne ulubione dodatki - według gustu
Przygotowanie
Etap I
PRZYGOTOWANIE: Zmieszaj składniki na ciasto (jajko, mąkę, odżywkę i oliwę). Upiecz ciasto w formie do pieczenia przez 15 minut.
Etap II
Wyjmij z piekarnika, rozmieść na wierzchu sos pomidorowy, dodaj pozostałe składniki i piecz w piekarniku do roztopienia sera.
Komentarze
Dodaj produkt do listy zakupowej
Lub wybierz z dodanych list zakupowych:
Wybierz listę zakupową lub utwórz nową aby dodać produkt
Utwórz nazwę swojej listy aby dodać produkt
Produkt został dodany do listy zakupowej. Przejdź do listy
Dodaj kolejny