
Ilość przepisów: 8
Wysokobiałkowe pianka a'la ptasie mleczko
czas przygotowania:
1 h 15 min.
ilość porcji:
1 os.
skala trudności:
bardzo łatwe
Składniki
- gęsty jogurt naturalny - 200 ml
- 100%WPC80 instant, naturaly - 30g
- aromat waniliowy - kilka kropel
- ksylitol lub erytrytol - 2-3 łyżki
- agar / żelatyna - 10g / 1łyżka
Przygotowanie
Etap I
PRZYGOTOWANIE: Jogurt, białko, słodzik, aromat i agar wymieszaj do uzyskania jednolitej masy. Jeżeli używasz żelatyny do rozpuść ją w ½ szklance ciepłej wody, dodaj do reszty składników i dobrze wymieszaj.
Etap II
Gotową masę przełóż do foremek i wstaw do lodówki na godzinę. Po tym czasie wyjmij i pokrój w małe prostokąty.
Komentarze
Dodaj produkt do listy zakupowej
Lub wybierz z dodanych list zakupowych:
Wybierz listę zakupową lub utwórz nową aby dodać produkt
Utwórz nazwę swojej listy aby dodać produkt
Produkt został dodany do listy zakupowej. Przejdź do listy
Dodaj kolejny