Szukaj produktów

Aktualności

Imbirowy Syrop

04.10.2019

Temperatura za oknem nagle spadła, deszcz i śliny wiatr sprzyja infekcjom. W tym okresie warto sięgnąć po domowe nalewki i syropy podnoszące odporność. Imbir posiada właściwości rozgrzewające, antybakteryjne, przeciwgrzybicze oraz przeciwwirusowe. Pomaga szybko pozbyć się pierwszych objawów przeziębienia.

Przepis na domowy syrop z imbiru:

Przygotowanie: Cytryny należy sparzyć wrzątkiem i pokroić w plasterki. Imbir zatrzeć na drobnej tarce. Do wyparzonego słoika ułożyć warstwami: 2 łyżki miody, 3-4 plasterki cytryny, łyżkę startego imbiru. Czynność powtarzać aż do wypełnienia słoika. Na koniec zalać całość miodem. Zakręcony słoik umieścić w lodówce, syrop jest gotowy po 24 godzinach. Stosować łyżeczkę trzy razy dziennie.

Powrót na listę aktualności