Szukaj produktów

Aktualności

Aloes - zastosowanie doustne

29.01.2021
Bogactwo minerałów, witamin oraz innych związków chemicznych sprawia, że aloes jest rośliną o niezwykle szerokim spectrum działania. Poznajcie główne składniki odpowiedzialne za jego wszechstronność.
Więcej o:

Kombucha - naturalny, dobroczynny kwas herbaciany

28.01.2021
Kombucha jest naturalnym napojem probiotycznym sporządzonym na bazie fermentowanej herbaty. Niezbędny do procesu fermentacji jest tzw. japoński grzyb herbaciany. Mówi się, że ojczyzną grzyba herbacianego jest Cejlon, niektórzy sądzą, że Tybet.
Więcej o:

Eko kąpiele - domowe propozycje

21.01.2021
Przekonaj się, co dodać do wanny, by uzyskać odżywczą i relaksującą kąpiel, nie wydając przy tym dużej ilości pieniędzy. Co ważne, większość składników znajdziesz w swojej kuchni!
Więcej o:

Woda z kranu – czy można ją pić na surowo?

12.01.2021
Ze względu na wzrost świadomości na tematy związane z ochroną środowiska oraz zdrowym stylem życia, co raz częściej zastanawiamy się czy można pić wodę prosto z kranu.
Więcej o:

Nowe zalecenia dietetyczne USDA/HHS – MAKE EVERY BITE COUNT

30.12.2020
29.12.2020 odbyła się konferencja dotycząca wprowadzenia nowelizacji zaleceń dietetycznych amerykańskiego USDA / HHS, aktualizowane są co 5 lat. To jeden z najważniejszych dokumentów pod kątem zaleceń żywieniowych.
Więcej o:

Zdrowe Święta Bożego Narodzenia i lekki Nowy Rok

17.12.2020
Przedświąteczna gorączka zaczyna się już od początku grudnia – prezenty, zakupy, sprzątanie, stres. To wszystko odbija się na naszym sposobie odżywiania i co za tym idzie komforcie żołądkowo-jelitowym. Co zrobić, żeby czuć się lekko?
Więcej o:

Soki warzywne kiszone – naturalne probiotyki

15.12.2020
Kiszenie w ostatnim czasie przeżywa prawdziwy renesans i to nie bez powodu. To tani i najłatwiejszy sposób konserwowania żywności.
Więcej o:

Zielona herbata - eliksir młodości

02.11.2020
zielona herbata, tak jak i czarna, pochodzi z liści drzewa herbacianego. Różnice między tymi dwiema herbatami pochodzą ze sposobu jej przygotowania. Otóż liście czarnej herbaty poddawane są procesowi fermentacji.
Więcej o:
1    3  4  5  6  7  8  9  10  11    21